Uitgeversportaal

Bent u als uitgever geïnteresseerd in aanstormend schrijftalent? Of heeft u belangstelling voor nieuw werk van gevorderde schrijvers? Bij De Manuscriptenbank kunt u uw interesse melden en wij zorgen ervoor dat u de bij ons beschikbaar gestelde informatie per e-mail ontvangt.  Meld het via het contactformulier onderaan deze pagina.

Gebruik van De Manuscriptenbank is geheel gratis na acceptatie van de voorwaarden

arrow&v

* LET OP!! U krijgt alleen de selectie van uw keuze te zien, wilt u ALLES zien,  klik dan de button 'Opnieuw Kiezen' hiernaast

arrow&v

* Indien er geen titel verschijnt, dan is er nog geen inzending in dit genre beschikbaar

BookID
Genre
F-NF
Werktitel Ms
Locatie boek
Flaptekst (klik voor Inkijkkexemplaar)
Datum inzending
Is dit je eerste boek?
Geredigeerd?
20220002
Fantasy
Fictie
Emma ontdekt de wereld
In een landhuis, op de heide en in de stad
Emma Augustinus is een meisje van 9 jaar. Woont op een landhuis en gaat de wereld ontdekken, als ze er achter komt dat haar kamerdeur niet op slot zit. Emma is zeer intelligent, ondanks dat zij niet naar school is geweest, heeft ze veel boeken en films bestudeerd. Tijdens haar ontsnapping ziet zij zichzelf in de spiegel en schrikt van haar uiterlijk. Op het paard van haar moeder rijdt ze langs de bossen. Zij is blij en verdrietig tegelijk, ze snapt niet waarom haar moeder haar zolang heeft opgesloten. Ze beleeft spannende avonturen. Eén van die avonturen is dat zij een ketting gaat maken van snot, deze gaat zij tijdens de kerstshow presenteren op de televisie. Er is een enorme belangstelling voor. Een bekende zanger koopt briljante slinger. Als Emma aan het kerst diner zit wordt er aangebeld. Zij ziet cameramensen en journalisten voor de deur: 'Emma Augustinus! Ben jij dat?'
17/01/2022
Nee
Nee
20220001
Thriller
Fictie
Verzekerde toekomst
Utrecht stad
Sam komt alleen te staan en raakt verstrikt in gevoelens van eenzaamheid, onrecht en wraak. Het plegen van moorden lijkt een uitweg naar een toekomst waarin onderdak, voeding en werk verzekerd lijken te zijn. De dodelijke slachtoffers krijgen een opvolgend cijfer op het voorhoofd. Ondanks alle achtergelaten sporen, valt er geen enkele verdenking op Sam. Zal het uiteindelijk lukken achter tralies te belanden?
11/01/2022
Nee
Nee
20210018
Avonturenroman
Fictie
Space Monkeys: Robbie en de Grote Verhuizing
Nederland
Space Monkeys is een vermakelijk avontuur met als hoofdpersonen de kinderen Robbie en Lot, een kat genaamd Egel en Kima, een aapje met een ruimteschip. De Space Monkeys wonen diep in de Aarde. Maar ze hebben de vurige wens om te verhuizen nu de mensen steeds dieper boren en dichterbij komen. Robbie komt voor vele uitdagingen te staan wanneer de Space Monkeys hem om hulp vragen. Samen met Lot overwint hij obstakels en beleeft hij spannende momenten terwijl hij veel leert over de wereld en het universum. Mede geschreven door een sterrenkundige voor een publiek van 8 tot en met 11 jaar.
16/11/2021
Nee
Ja
20210016
Biografie en autobiografie
Fictie
Auti Bio verhalen, deel 2
Diverse woonplaatsen
Dit E-boek vermeldt avonturen van de schrijver uit diverse woonplaatsen. Naast zijn ondeugende streken geeft de auteur ook zijn scherpe kijk op zaken uit het dagelijkse leven. Erin staan eveneens eyeopeners uit het leven met autisme. Schrijver ontwikkelt gaandeweg door in de scherpte van zijn formuleringen.
23/09/2021
Ja
Ja
20210014
Spanning
Fictie
Briefjacht
Nederland en Italië
Wat een dorpse klucht, denkt Susan op een gegeven moment, als ze na jaren afwezigheid weer terugkeert naar haar ingeslapen geboortedorp. Dat ze niet welkom is, is wel meteen duidelijk, zo blijkt uit de reactie van sommige bewoners. Uit het oog, uit het hart. Als haar vader haar niet midden in de nacht had gebeld en zo verward klonk, was ze ook zeker niet teruggekeerd. Maar nu is ze terug in het dorp waar ze eens voorgoed aan ontsnapt dacht te zijn. Op hetzelfde moment wordt er vanuit het Vaticaan opdracht gegeven aan een huurling om naar de geboorteplaats van Susan af te reizen en het duurt niet lang voordat ze erachter komt dat de dorpse intriges veel meer inhouden dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Al snel raakt Susan verwikkeld in een maalstroom van zoektochten, geweld en achtervolgingen. Een letterlijke Briefjacht.
01/09/2021
Nee
Nee
20210013
Spanning
Fictie
Zeven dagen in juli
Frankrijk
Op een camping in de Drôme raken de levens van de kampeerders voor altijd met elkaar verweven na een schokkende gebeurtenis.
30/08/2021
Ja
Ja
20210010
Literaire thriller
Fictie
De verdwenen vergunning
Amstelveen
Klaas Dolman heeft het goed voor elkaar. Een leuke vrouw, een mooi huis en een fijne baan bij de gemeente Amstelveen. Maar dan, als hij net terug is van vakantie, verandert zijn leven radicaal en belandt hij in een rollercoaster van gebeurtenissen als een collega vermoord wordt op het raadhuis. De politie begint een onderzoek naar de dader, maar het is Klaas, die uiteindelijk voor de doorbraak zorgt. Een Amstelveens moordmysterie rond enkele uiterst actuele thema's van drugs, milieuproblematiek en verwevenheid tussen criminelen en 'de bovenwereld'.
25/08/2021
Ja
Nee
20210009
Historische roman
Fictie
Juliana, vriendin van mijn moeder
Nederland/Ceylon
In het tweede deel van deze trilogie worstelt Emily met haar koloniale identiteit. Het leven in het naoorlogse Nederland van de jaren vijftig valt haar zwaar. Emily voelt zich gevangen in haar vele zwangerschappen en ze is verbitterd over de boerse mentaliteit van haar buurtgenoten, die haar openlijk schofferen. Ook de zeurende fantoompijn over de gedwongen afstand van haar eerste dochters speelt haar parten. Zij roept de hulp in van Koningin Juliana om ze te kunnen bezoeken. Om zich staande te houden verheft zij zichzelf tot de oude ‘elite’ en brengt daarmee haar andere dochters in verlegenheid. In het laatste jaar van haar middelbare schoolopleiding loopt Fleur met zusje Rosie weg van huis. De twee komen in het Amsterdam van de roerige jaren zestig terecht. Als ze na enkele jaren hun ‘echte mammie’ vinden, breekt er voor deze dochters een chaotische tijd aan. Rosie komt uiteindelijk in de psychiatrie terecht. Fleur leeft een kluizenaarsbestaan, maar wanneer zij zich toch laat overhalen om met haar jongere zusje Cynthia naar hun geboorteland Ceylon te gaan, heeft dat voor haar dramatische gevolgen.
24/08/2021
Nee
Ja
20210006
Poëzie
Fictie
In Russische papieren
Hier en daar en zelfs ginder
Toen Tiefenthal zichzelf terugvond in een gedicht van Vledimir Klenbnikov was de maat vol. Hoe ver kan de Russische inmenging niet reiken? Deze gedichten geven daar geen antwoord op maar zijn geschreven in een stroom die uit Rusland komt. Uitzonderlijk heeft Tiefenthal deze bundel als boek geschreven, in een ruk van vijf weken. Sindsdien hoeft hij niet meer zo nodig gedichten schrijven.
05/08/2021
Nee
Ja
20210005
Literaire thriller
Fictie
De tijd in de breedte gemeten
In Europa, de Verenigde Staten, Afrika, Israël, Libanon
Een man vermoordt iemand, in opdracht. Even later krijgt hij zijn vergoeding. Wat hij daarmee wil doen, zal een bocht geven in de geschiedenis.
04/08/2021
Nee
Ja
20210004
Science Fiction
Fictie
Verstrengelde Deeltjes
Op de aarde (Nederland) en op de planeet Parfrenen
Verstrengelde Deeltjes gaat over een vrouw op aarde, die, zonder zich daarvan bewust te zijn, gemanipuleerd wordt in een wedstrijd (de Gnomost) op de planeet Parfrenen. In die wedstrijd vuren twee partijen via de ruimtetijd ‘dumsuks’ (manipulaties) af op Sue, die net door haar minnaar is gedumpt. De Huftenpartij wint als ze Sue uit haar ‘overgavestaat’ aan haar ex-minnaar dumsukt. De Fyrirpartij moet haar aanzetten tot actie om hem te heroveren. De sluwe, nietsontziende Huftenaanvoerder Krochrok wil deze Gnomost, na zijn beschamende verlies van de vorige wedstrijd, absoluut winnen, en beraamt met gechanteerde hulp in het geheim illegale activiteiten die zijn overwinning moeten zekerstellen. De jonge Fyrirspeler Liuv, die voor het eerst meespeelt, ontdekt Krockroks illegale, vuile zaakjes en voelt Sue’s leed als gevolg daarvan, waardoor ze van een rationele, morele persoon langzaam verandert in een manipulerende zenuwpees die in alles voortekens ziet en monomaan achter haar ex-minnaar aanjaagt. Hoe gaat Sue haar rampzalige val naar de verdoemenis stoppen? Wat gaat Liuv doen met zijn ontdekking van Krockroks illegale activiteiten, waarvoor zijn broer ook geronseld blijkt te zijn? En hoe gaat Parfrenen zich redden van het gevolg van de door Krochroks vuile zaakjes beschadigde ruimtetijd: een apocalyps?
04/08/2021
Ja
Ja
20210003
Historische roman
Fictie
Interbellum
Frankrijk Schotland Engeland
Gedurende de laatste winter van de Eerste Wereldoorlog verblijft de Schotse arts Alistair MacEwen op een chateau in de Aisne en wordt daar verzorgd door Ghislaine. In de jaren daarna worstelt hij met zijn trauma en met gevoelens van schuld en onvermogen. Bijgestaan door zijn familie en vrienden komt hij er stukje bij beetje weer bovenop. Voor Ghislaine, die in de oorlog haar familie en verloofde heeft verloren, is het veel moeilijk om overeind te blijven. Belast met de zorg voor chateau en wijngaard raakt ze steeds verder achterop. Als Alistair acht jaar later op uitnodiging van Ghislaine voor een vakantie naar Frankrijk terugkeert, heeft dat weerzien voor hen beiden en voor alle betrokkenen verstrekkende gevolgen. Tegen het decor van de jaren twintig en dertig - met alles wat er toen maatschappelijk, cultureel en politiek gaande was - volgen we de bijzondere vriendschap van Alistair en Ghislaine. Tot in 1939 een nieuwe oorlog dreigend en onontkoombaar als een storm boven de horizon hangt.
03/08/2021
Nee
Ja
Uitgevers Contact

Dank voor uw inzending!